L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ha sol·licitat personar-se en la causa de l'Audiència Nacional que investiga per terrorisme i tinença il·lícita d'explosius als set membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per exercir com a acusació popular.

En la seva querella, a la qual ha tingut accés Europa Press, l'AVT recorda que els CDR "han mantingut una estratègia inicial de desobediència civil inicialment no-violenta", però que "amb el pas de temps ha desembocat sota les seves tesis secessionistes en l'adopció d'actituds violentes".

Segons l'escrit de l'associació de víctimes, ja que en uns dies es complirà el segon aniversari de l'1-O els detinguts "es van concertar per cometre una sèrie d'actes violents dins del projecte secessionista que pretenen i amb l'evident finalitat de pretendre subvertir l'ordre constitucional vigent", després de la qual cosa remarca que se'ls han intervingut substàncies considerades precursores d'explosius, així com anotacions sobre una caserna de la Guàrdia Civil i edificis oficials de Catalunya.

Atès que s'investiga per terrorisme als detinguts, l'AVT sol·licita que la seva querella s'acumuli al procediment obert a l'Audiència Nacional per poder personar-se en la causa en qualitat d'acusació popular.

Dels nou detinguts dilluns a la província de Barcelona, set passen aquest dijous a disposició del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6, Manuel García Castellón, que és el que investiga a aquest grup.