L'associació musulmana Watani de Reus ha denunciat al jutjat de guàrdia per un delicte d'odi el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, per haver dit que "l'enemic comú és la invasió islamista". Watani ha aportat al jutge la transcripció del vídeo d'un acte protagonitzat per Ortega Smith, segons informa el denunciant. En aquest material, el líder de Vox assegura que "l'enemic comú i l'enemic d'Europa, de la llibertat, del progrés, de la democràcia, de la família i del futur s'anomena la invasió islamista".

El líder de Vox també va exposar que la civilització occidental està "seriosament amenaçada" i que per això "cada vegada més europeus s'alcen perquè pateixen als seus carrers l'aplicació de la 'sharia' (la llei islamista)".

La transcripció també recull que els europeus rebutgen que les seves catedrals "es facin caure i siguin substituïdes obligatòriament per mesquites" i que les dones "hagin de tapar-se el rostre amb una tela negra".

Hilal Tarkou WATANI ACN

L'advocat de Watani, Hilal Tarkou | ACN

Hilal Tarkou, dels serveis jurídics de Watani, valora que aquestes declaracions "atempten greument contra la convivència i la pau social, inciten a l'odi, generen conflicte social i apel·len al racisme i a la xenofòbia contra els musulmans". En aquest context, Tarkou titlla d'"altament perillós i alarmista" el discurs del secretari general de Vox, que també constitueix, al seu judici, un delicte d'odi.

L'associació Watani també va denunciar en el passat l'antiga cúpula de Plataforma per Catalunya (PxC), encapçalada per Josep Anglada, per un presumpte delicte d'incitació a l'odi i el racisme arran de la campanya de les eleccions municipals del 2011.