L'associació de mestres Rosa Sensat ha defensat el document del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, sobre el model lingüístic, ja que creu que el vol actualitzar i "posar-lo al dia" perquè el context ha canviat des del segle passat i continuarà canviant amb el temps.

La presidenta de l'associació, Francina Martí, ha valorat el document sobre el model lingüístic a l'escola catalana presentat aquest dimarts considerant que des de l'associació no es veuen més perills dels "que hi havia fins ara" perquè la llengua catalana segueixi sent la vehicular a les escoles i instituts de Catalunya.  

De fet Martí ha posat de manifest que en els últims anys ja s'ha anat fent a les escoles el que el document de Bargalló posa de relleu: "donar valor a totes les llengües, perquè siguin conegudes i estimades pels infants", siguin les llengües d'origen dels estudiants o les oficials.

La presidenta de Rosa Sensat ha defensat que les llengües no han de ser un objecte d'aprenentatge, sinó que "s'han d'estimar", de fet, Martí ha afegit que les llengües serveixen "per aprendre a endreçar el pensament, per comunicar-nos els uns amb els altres i per fer coses interessants".