L'associació Àgora Judicial ha desmentit aquest dilluns la denúncia de l'Associació Professional de la Magistratura (APM) que assegurava que en els darrers tres anys han marxat un centenar de jutges de Catalunya per la pressió de l'independentisme.

La jutgessa i membre del col·lectiu Àgora, Maria Josep Feliu, ha assegurat a Catalunya Ràdio que "cap jutge ha rebut cap tipus d'amenaces ni pressions". "No hi ha cap denúncia", afirma Feliu, que ha insistit que els jutges no viuen amb por a Catalunya.

Així mateix, Àgora Judicial creu que aquesta acusació de l'APM que reclama a l'Estat mesures "per protegir els jutges i evitar la desertització del poder judicial", és un moviment en clau electoral perquè s'ha publicat en època d'eleccions. "No necessitem cap tipus de protecció", considera Feliu.

D'altra banda, Àgora ha titllat d'"exageració" la marxa de centenars de jutges de Catalunya, indicant que "la realitat no és ben bé aquesta". "No és una situació diferent de la que hi havia abans", subratlla Feliu, ja que explica que "fa 30 anys que passa això" i que la denúncia no parla dels que vénen, que en són més dels que marxen.

"Al 2018 se'n van anar 48, però en van venir 63, i 21 van marxar al 2017 i van venir 30", exemplifica Feliu. No obstant, la jutgessa diu que segurament alguns jutges han vingut forçosament a Catalunya perquè "és de les comunitats autònomes on hi ha més vacants".