L'Associació Professional de la Magistratura (APM) de Catalunya ha publicat un vídeo denunciant el que descriu com una "campanya de desprestigi i pressió al poder judicial" que ha provocat, segons asseguren, la marxa de més d'un centenar de jutges els darrers tres anys. Davant d'aquesta situació l'APM, l'associació majoritària de jutges, reclama a l'Estat mesures "per protegir els jutges i evitar la desertització del poder judicial".

"Com hem arribat a aquesta situació?", es pregunta el vídeo publicat a través del compte de l'Associació a Twitter. A partir d'aquí, es remuntar al 2015 quan el judici posterior al 9-N contra el president Artur Mas va posar en marxa, segons asseguren, una "campanya de desprestigi i pressió al poder judicial". Aquesta situació va continuar amb el judici contra la presidenta del Parlament Carme Forcadell, s'assegura en el vídeo, on també es fa referència a la llei de Transitorietat Jurídica i a les protestes contra els escorcolls a la conselleria d'Economia el 20 de setembre del 2017, les quals descriu com un "greu atac a la administració de justícia".

La veu en off relata que la "campanya de pressióm amb assatjament a jutges i atacs a seus judicials" es va intensificar a mida que avançaven els processos als tribunals contra líders independentistes, la qual cosa "va exigir la protecció policial dels jutjats".

Paral·lelament denuncien que la Generalitat va fer deixadesa de les seves funcions no invertint en el manteniment dels edificis o no posant en marxa nous jutjats.

Amb la sentència del procés, conclou, "s'ha intensificat la campanya d'assetjament al poder judicial", amb un augment de jutges que han marxat de Catalunya, 32 el 2019, que se sumen als 21 que van marxar el 2017 i els 48 del 2018.