La Unió Progressista de Fiscals ha rebatut les declaracions del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i ha defensat que “el ministeri fiscal és autònom del govern, de qualsevol govern”.  

En una piulada aquest dimecres, després que Sánchez hagi reivindicat el seu control sobre la Fiscalia per impulsar l’extradició de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en una entrevista a RNE, l’associació professional ha afirmat que l’executiu “no pot donar ordres a la fiscal general”. “Que quedi clar”, ha insistit l’associació a Twitter. 

Sánchez ha insistit que ja estan fent els tràmits per extradir Puigdemont. “No només el jutge Llarena, sinó també la Fiscalia General de l’Estat, que va demanar l’activació de l’euroordre”, ha assenyalat. “La Fiscalia de qui depèn? Doncs ja està”, ha etzibat a l’entrevistador. 

Per la seva banda, l'Associació de Fiscals (AF)  "recorda" a Sánchez en un tuit "que la Fiscalia és independent i no compleix ordres de l'Executiu", sinó que "només depèn de la legalitat". A més, ha afegit que "aquestes manifestacions no s'ajusten a la realitat i generen en la ciutadania una confusió inacceptable".

L'Associació Professional i Independent de Fiscals (APIF) ha subratllat que Pedro Sánchez s'"equivoca" i, en to irònic, ha afegit: "Potser vol dir saltant-se la llei, però això és una altra història".