La conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM) ha guanyat les eleccions a les sales de govern dels 17 tribunals superiors de justícia, l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem.

Segons la informació facilitada per algunes d'aquestes institucions i per les mateixes associacions, els membres de l'APM han aconseguit la majoria dels llocs en els òrgans de govern dels tribunals i jutjats, responsables de tasques organitzatives i administratives.

Després d'aquesta associació, que és també la majoritària al sector, s'ha situat la Francisco de Vitòria (AJFV), la segona en nombre de membres, seguida de candidats no associats, l'associació Fòrum Judicial Independent i la progressista Jutgesses i Jutges per a la Democràcia (JJpD).

L'APM ha aconseguit més del cinquanta per cent de les places en lliça i ha guanyat la majoria dels llocs a les sales de govern del Tribunal Suprem i de l'Audiència Nacional, on tres dels seus membres han aconseguit les tres places que s'elegien.

Han aconseguit també la gran majoria de les places als Tribunals Superiors de Justícia de Catalunya, Madrid i Andalusia i totes al País Basc, Castella-la Manxa i Galícia.

Resultats a Catalunya

Després de les eleccions al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l'associació conservadora ha aconseguit el conrol de la Sala de Govern. Amb un total de 524 vots emesos, l'APM ha guanyat i ho ha celebrat amb un missatge a Twitter on ha destacat que el seu "compromís és ferm en la defensa dels interessos professionals dels companys i de l'estat de dret".