El secretari d'organització de Vox a Barcelona, Jordi de la Fuente, que també és el principal assessor del candidat del partit d'extrema dreta al Parlament, Ignacio Garriga, ha estat descobert en un concert nazi fent la salutació feixista.

Lamarea.com ha tingut accés a un vídeo en què es veu l'actual assessor de Garriga fent la salutació feixista en un concert celebrat a Madrid l'any 2013. Jordi de la Fuente va assistir al concert del grup de música nazi Gang Calavera. En el vídeo, a partir del minut 00.50, es pot veure com De la Fuente aixeca el braç a la vegada que es criden càntics de "Duce, Duce, Duce", que fan referència a l'apel·latiu propagandístic amb el qual el líder feixista Benito Mussolini es va donar a conèixer en la vida política italiana. 

Jordi de la Fuente, segons Lamarea.com, és pròxim a Alejandro Fernández, un antic membre de Moviment Social Republicà (MSR) que acompanya l'actual membre de Vox Ignacio Garriga a diversos mítings de campanya electoral, com ara el passat 31 de gener a Sabadell. Fernández és un reconegut militant neonazi, que, entre altres gestes, va acudir a homenatges a Rudolf Hess a Wunsiedel (Alemanya) i s'ha reunit amb el negacionista de l'Holocaust i exlíder del British National Party (BNP) Nick Griffin.

A la campanya electoral del 2019, durant el debat electoral, Garriga va ser preguntat per Mireia Vehí, diputada de la CUP, per les relacions de l'assessor de Garriga amb les organitzacions feixistes. Actualment, Jordi de la Fuente s'enfronta a un judici per haver promogut una manifestació xenòfoba contra un centre de menors tutelats a Barcelona, per la qual cosa li demanen, segons Lamarea.com, dos anys de presó per delicte d'odi.

A continuació, la gravació a la qual ha tingut accés LaMarea.com del concert de Gang Calavera, on es pot veure Jordi de la Fuente.


 

Qui és Jordi de la Fuente?

L'assessor de Garriga va ser un dels líders del Moviment Social Republicà (MSR), un partit nazi-feixista que va dissoldre's el gener del 2018. Diversos dels militants de MSR van ser condemnats per pertinença al grup reconegut obertament nazi Blood and Honour el 2010 per associació il·lícita i tinença d'armes, a més de fomentar la xenofòbia, la violència i l'odi contra col·lectius vulnerables. El Moviment Social Republicà va estar vinculat als inicis a Hogar Social Madrid, un moviment okupa ultranacionalista i racista, que reparteix aliments només als ciutadans espanyols.

Abans de pertànyer a Vox, l'assessor de Garriga va passar pel partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), partit d'extrema dreta liderat per Josep Anglada que basava el seu programa en consignes com "primer els de casa", també lluitaven contra la suposada "islamització de Catalunya", tesi que també va defensar Vox durant el debat de TV3.

Imatge principal: Foto d'Abascal i Ignacio Garriga, d'esquerra a dreta / EP