Un nou organisme internacional s’ha pronunciat sobre l’episodi violent del passat 1 d’octubre a Catalunya. Es tracta de l’OSCE PA, l’Assemblea de Parlamentaris per a la Seguretat i la Cooperació a Europa.

En la seva darrera reunió a Andorra, que ha tingut lloc aquesta setmana, la presidenta de l’entitat i parlamentària austríaca, Christine Muttonen, ha cridat al “diàleg constructiu” i al “respecte de les lleis” després dels ferits del passat diumenge.

Les diferències han de ser solucionades amb diàleg polític, i crec de debò que les institucions democràtiques d’Espanya poden donar lloc a aquesta oportunitat. El respecte per la llei i els principis fonamentals democràtics i dels drets humans s’haurien d’aplicar a tot, d’aquí que jo insto totes les autoritats a usar la deguda moderació i proporcionalitat en fer complir la llei”, assegura el comunicat.

L’OSCE PA està formada per 323 parlamentaris de 56 països, la majoria europeus, però també d’altres continents. L'organització es dedica a vetllar pels drets humans, la seguretat i la cooperació econòmica i medioambiental.