La CUP decidirà diumenge 12 de novembre si es presenta en coalició a les eleccions del 21 de desembre, convocades pel govern espanyol després d'aplicar l'article 155 de la Constitució.

Així ho ha assegurat en roda de premsa la portaveu del Secretariat Nacional de la formació, Núria Gibert, que aquest dissabte ha participat en la reunió del Consell Polític dels anticapitalistes a Perpignan (França): "Això s'ha de decidir en l'assemblea nacional".

Gibert ha rebutjat parlar "de llistes i coalicions" sinó debatre què ha de fer l'independentisme després dels comicis, que considera il·legítims per haver-se convocat des del Consell de Ministres.

A més, ha demanat de fugir d'"un debat mediatitzat i una pressió completament desproporcionada" com el que es va produir quan el 2015 es negociava la participació de la CUP al que després va ser JxSí i, posteriorment, en el debat dels cupaires sobre la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

"Avui sortim d'aquest Consell Polític tenint molt clar que l'organització s'ha de preparar per absolutament tots els escenaris polítics", ha reivindicat.