Les assemblees de la CUP no acostumen a ser plàcides. És el que té donar veu a totes les sensibilitats i ànimes Aquest diumenge a Celrà, el partit afronta una trobada determinant de cara al seu futur polític. Debatrà la proposta de ponència política que ha formulat la cúpula de la formació. Un document que han elaborat una trentena de persones i que planteja un gir estratègic i contra la qual, segons ha pogut saber ElNacional.cat, des de l'entorn d'Endavant s'ha presentat una esmena a la totalitat

Diverses fonts han confirmat a aquest diari que des la secció gracienca d'aquesta organització s'ha impulsat la impugnació de la ponència base, que entre d'altres punts planteja la necessitat d'abandonar el bloqueig al Govern Torra practicat durant l'últim any per passar a una oposició més propositiva, alhora que manifesta l'evidència que no es pot persistir en la "ficció que la ruptura és imminent". Des de la CUP matisen que es tracta específicament d'un militant i deixen clar que les organitzacions com a tal no poden presentar esmenes. 

Veus internes de la CUP traslladen a ElNacional.cat la seva preocupació per aquest fet. "Nosaltres que les hem vist de tots colors ens malfiem, però estem preparats". Alhora expressen la voluntat de "corregir errors per ser una força útil". 

Per a l'assemblea d'aquest diumenge hi ha 400 inscrits. A més de l'esmena a la totalitat, se n'hi han presentat 101 de parcials, de les quals en queden vives una quarantena, ja que la resta s'han aconseguit negociar i transaccionar.

El conclave servirà per debatre sobre la conveniència o no de rectificar l'estratègia i en cas afirmatiu, de quina manera i amb quins matisos. Entre les possibilitats, reinventar-se com a marca electoral per abastar un ventall més ampli, la necessitat d'entrar al Govern de la Generalitat o l'opció d'ampliar la limitació de mandats als membres que van a les llistes perquè puguin tornar-se a presentar a les eleccions. La votació definitiva es farà el 28 de juliol, per via telemàtica.