El diputat i portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, considera positiu que Pedro Sánchez posi el marcador a zero però li retreu que continuï "mirant a la dreta". 

"En política s'ha de triar", ha pressionat Asens en una entrevista a TV3, on ha afegit que "és hora de decidir-se i deixar clar si vol un govern d'esquerres". El diputat dels comuns ha recalcat que el PSOE desconfia d'Unidas Podemos i "nosaltres d'ells" i que per aquest motiu volen estar al govern. 

El portaveu també ha assegurat que el seu partit se sent "insultat i menyspreat" pel PSOE per com han anat a les negociacions per a la investidura, igual que altres grups de la cambra "com PNB, Compromís, ERC i JxCat". 

Asens, a més, ha lamentat la falta d'autocrítica dels socialistes i ha assenyalat Pedro Sánchez com al principal responsable del "fracàs col·lectiu". Tot i el retret, Asens ha fet una crida a estar "a l'alçada del sentit de responsabilitat que exigeix la situació" i arribar a un acord abans del 23 de setembre perquè "el trio de Colón és molt pitjor".

També ha demanat disculpes a la ciutadania per "haver abusat de la seva paciència" i pel "fracàs col·lectiu" i "l'espectacle lamentable" d'ahir al Congrés. 

Fent autocrítica, Asens ha considerat que durant les negociacions per a la formació del govern de coalició hi ha hagut un excés de tacticisme compulsiu. "Que Pedro Sánchez hagi filtrat documents de la negociació és ser molt deshonest", ha criticat, "i el nostre error és que ens hem deixat arrossegar". Així mateix, ha considerat que hi ha hagut massa focus en la negociació i s'ha mostrat partidari de fer-les a porta tancada "si es vol arribar a bon port". Si no, segons Asens, la guerra sobre el relat esdevé més important que el que passa a la taula de negociació.