El portaveu dels comuns al Congrés, Jaume Asens, considera que els presos polítics es podrien beneficiar de la reforma del Codi Penal abans d'acabar l'any. Asens es partidari que le govern espanyol faci una "reforma singular" del codi que afectin a qüestions més urgents com la sedició.

"Jo personalment crec que aquesta és més urgent que altres perquè té a veure amb una interferència del poder judicial en el legislatiu", ha afirmat en una entrevista El Periódico. Segons el portaveu del comuns,  l'estat de dret funciona per l'imperi de la llei i no per l'imperi dels jutges. I en aquest cas, creu que els jutges han exercit una funció que no els tocava fent "una interpretació del delicte de sedició que desfigura el que està previst per llei".

El portaveu dels comuns sosté que la reforma del Codi Penal es podria impulsar a través d'una proposició de llei o d'un projecte de llei del govern espanyol. Assegura que hi ha voluntat política i que s'han de posar d'acord amb el PSOE sobre la "fórmula concreta". "Crec que en els pròxims mesos podríem aprovar la reforma que tindria com a conseqüència que els presos recuperin la llibertat", ha conclòs.