Tal com va anunciar, el govern espanyol ha començar a treballar en la reforma del delicte de sedició al Codi Penal, reforma que podria beneficiar els presos polítics, sobretot Oriol Junqueras, Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva.

La reforma del Codi Penal, que també afectarà als delictes contra la llibertat sexual o contra el medi ambient, preveu la creació d’un nou subtipus de sedició agreujada amb la malversació de cabals públics, segons El Mundo

Aquest subtipus específic per al delicte de sedició la consecució del qual s’hagi aconseguit amb el desviament previ de cabals públics tindria penes més elevades que les previstes ara per a la sedició, però més baixes que les condemnes que van rebre Oriol Junqueras (13 anys de presó) i Jordi Turull, Dolors Bassa i Romeva (12 anys de presó). Tots quatre van ser condemnats per un delicte de sedició en concurs medial amb el de malversació.

Aquesta reforma permetria que davant del principi de retroactivitat penal, que sempre es favorable al condemnat, es pogués aconseguir la rebaixa de les condemnes.