El candidat dels comuns al Congrés, Jaume Asens, ha reivindicat la seva candidatura com la que "podrà treure els presos polítics de les presons" i ha assegurat que són l'opció del "republicanisme efectiu" i no el de "la gesticulació i retòrica", en un retret als partits independentistes. De fet, Asens ha dirigit les seves crítiques a ERC, que ha apuntat que un vot als republicans és "llençar una moneda a l'aire i jugar a la ruleta russa".

Així, en un acte de campanya a Santa Coloma de Gramenet celebrat aquest divendres el candidat dels comuns, ha recriminat ERC que no siguin "creïbles" perquè "un dia diuen que volen pactar amb els comuns" i l'altre "s'entenen amb el partit del 3% i les retallades".

D'altra banda, i aquest cop en relació al PSOE, Asens ha volgut captar al seu votant i s'ha adreçat als "socialistes de cor" perquè votin En Comú Podem si no volen "entregar les claus de la Moncloa a l'Ibex-35", en clara referència al possible pacte entre socialistes i Cs, que és el que vénen denunciant des de la precampanya.

En aquest sentit, ha acusat Pedro Sánchez de ser "un camaleó polític" i preferir sempre Ciutadans abans que la candidatura de Pablo Iglesias, així que ha recordat que cal que ells siguin "forts" per ser "la garantia d'un govern d'esquerres" i ha afegit que vol governar per "acabar amb els privilegis dels oligopolis i els poders fàctics" que, com ha recordat, "lliguen" les mans al PSOE.

Durant l'acte, Asens ha volgut recordar que precisament Santa Coloma és "el bressol" de la immersió lingüística i l'ha defensat com un "instrument de cohesió". D'altra banda, també ha advertit que els cal ser al govern per poder blindar tant la immersió com les pensions i el salari mínim interprofessional perquè "el PSOE no ho farà". "Tenim memòria i recordem que mentre nosaltres sortíem el 15-M ells rescataven a bancs enlloc de a nosaltres", ha acusat.

L'acte ha estat a Santa Coloma de Gramenet i ha comptat també amb la presència de tots els candidats a les eleccions municipals, que han aprofitat per presentar la candidatura, així com la presentació del número 1 a les llistes locals, Jonatan Fornés.