El Jutjat d'Instrucció 1 d'Igualada (Barcelona) ha decretat l'arxivament provisional de la causa contra 51 persones que suposadament van participar en el tall de la A-2 al seu pas per Òdena durant l'aturada de país del 8 de novembre, segons la interlocutòria judicial. Entre aquest dimarts i aquest dimecres han passat pel jutjat la gran majoria d'investigats, molts dels quals s'han negat a declarar, i després de realitzar aquestes diligències i tenir en compte el criteri de la Fiscalia, el jutge ha decidit arxivar el cas "en no resultar degudament justificada la perpetració del delicte".

El jutge afirma que encara que els fets podien ser indiciàriament constitutius d'un delicte de desordres públics, "no s'ha evidenciat en la investigació l'existència de violència, amenaces, coaccions o danys en les persones o les coses". A més, constata que la descripció dels fets i la identificació dels intervinents "és tan vaga que és pràcticament impossible atribuir cap fet a cap dels identificats" perquè o no eren allà o no ha quedat acreditat el que van fer.

El jutge critica que l'atestat dels Mossos d'Esquadra que va motivar l'obertura de diligències prèvies no és "l'exhaustiu que podria i hauria de ser" i que les identificacions dels intervinents no tenen el més mínim rigor perquè no van ser presencials sinó partint de la titularitat dels vehicles aparcats a la zona.

No obstant això, al seu auto, el jutge descriu que la manifestació no estava autoritzada i argumenta que el dret de vaga no legitima que s'impedís als altres ciutadans que volien exercir els seu dret d'anar normalment al seus lloc de treball.