El jutjat d'instrucció número 2 de València ha dictat el sobreseïment provisional i l'arxivament d'una de les causes de la Fórmula 1, la referida a l'organització dels grans premis de València entre 2008 i 2012, en la qual només quedava com a investigat l'expresident de la Generalitat Francisco Camps. Així ho han indicat a EFE fonts del cas, que han destacat que la Fiscalia no s'ha oposat a l'arxivament d'aquesta causa, iniciada fa quatre anys i el termini màxim d'instrucció de la qual ja estava vençut.

L'anomenat cas Valmor està dividit en quatre peces i Camps figurava com a investigat en dues: en la primera, referida a l'organització dels grans premis i que acaba d'arxivar el jutjat d'instrucció 2 de València, i en l'última, sobre el disseny i la construcció amb sobrecostos del circuit, que investiga el jutjat d'Instrucció 17 de València.

A la primera peça, Camps quedava des del juny passat com a únic investigat en la causa, després que s'acordés l'arxivament de les actuacions respecte als altres imputats: l'exconsellera Dolores Johnson, l'empresari Jorge Martínez Aspar, l'assessora de l'expresident Belén Reyero i l'exdirector de la societat Projectes Temàtics Nicolás Figueres.

Una vegada decretat l'arxivament d'aquesta peça del cas Valmor, Camps continua com a investigat a la quarta peça, en què hi ha 28 imputats i que investiga les adjudicacions el 2007 i 2008 per l'entitat pública de la Generalitat Valenciana GTP per al disseny i construcció del circuit, atès que se sospita que les adjudicatàries sabien per endavant que ho serien i que van poder subornar membres del PP per aconseguir-ho i aplicar sobrecostos.

L'expresident de la Generalitat figura com a investigat en dues causes judicials més: una peça del cas Gürtel i una causa sobre irregularitats als contractes de la fundació que va organitzar la visita del Papa a València el 2006.