Cas desinflat. La jutgessa del jutjat d'instrucció 4 de Cornellà de Llobregat ha dictat l’arxivament provisional per a 9 treballadors, inclòs un tinent d'alcalde, de l’Ajuntament de Cornellà investigats en un procediment obert pels delictes de prevaricació, malversació i frau a l'administració pública, derivat de la causa que s'instrueix al jutjat d'instrucció 2 de l'Hospitalet de Llobregat pel cas del Consell Esportiu de l'Hospitalet (CELH). El gabinet de premsa del TSJC ha informat aquest dijous que en el procediment del jutjat de Cornellà queden 4 persones en qualitat d'investigades i que està previst que declarin el pròxim 8 de setembre. 

La causa del Consell Esportiu afecta regidors i treballadors del consistori de Cornellà, que encapçala el socialista Antoni Balmón. L’Ajuntament de Cornellà, en un comunicat, ha afirmat que aquestes 9 persones “són totes les que ja han prestat declaració en seu judicial i que s'ha evidenciat que estan exemptes de qualsevol possible responsabilitat penal”. Hi afegeix que “l'Ajuntament va mostrar, des del primer moment, la màxima tranquil·litat respecte de l'acció judicial, ja que considerava que els contractes investigats es van tramitar i aprovar d'acord amb el procediment legal establert” i que “la documentació que la policia va requerir en el mencionat registre ja havia estat entregada un any i mig abans, en el marc d'aquesta mateixa causa”.

Raonaments de la jutgessa

En la resolució, la jutgessa María Moreno desmunta totes les suposades irregularitats indicades per Grup de Blanqueig de Capitals, la Brigada Provincial de la Policia Judicial de Barcelona en la contractació entre l’Ajuntament de Cornellà i el CEHL pel que fa a àrbitres en els jocs escolars. Per exemple, una tècnica d’Esports del consistori de Cornellà, ha aclarit el jutjat que no hi ha cap diferència que l’ajuntament facturi per jornades i el CEHL per hores, ja que són el mateix: 1 hora. La jutgessa tampoc veu cap irregularitat en el llistat d’àrbitres, que ofereix el CEHL, ni en el fet que sigui el consistori i no el Consell Esportiu qui faci les factures d’aquest servei que ofereix el CEHL.

Comunicat de l’Ajuntament de Cornellà

Des de l’Ajuntament s’afirma que “la jutgessa destaca que tots els funcionaris, treballadors, i el tinent d’alcalde investigats que van intervenir en aquests expedients es van limitar a donar estricte compliment a les funcions pròpies del càrrec i que legalment tenen atribuïdes”. Així mateix, el consistori precisa que les interlocutòries de sobreseïment expressen que “els contractes es van formalitzar per necessitats del servei i justifiquen l'actuació del càrrec electe i de tots els funcionaris i tècnics que van intervenir vetllant per la seva correcta gestió”.

L’Ajuntament de Cornellà conclou que sempre “s'ha mostrat plenament convençut de l'honestedat de les persones vinculades amb el consistori investigades”, i que “lamenta profundament els perjudicis morals que els ha provocat aquesta situació”.

 En la causa de L'Hospitalet, la jutgessa va ordenar l'arxivament de la investigació a l'alcaldessa Núria Marín i a quatre treballadors del consistori.