L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol respira tranquil. El jutjat d'instrucció número 4 de Badalona ha ordenat l'arxivament de la causa contra l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, per un presumpte delicte de lesions. Una assessora del PSC va denunciar-lo en plena precampanya de les municipals, l'any 2023, acusant-lo d'agafar-la del braç i apartar-la de manera violenta durant un acte amb centenars de persones de públic. Més d'un any després, però, la instrucció no ha avançat i el jutge determina que el presumpte delicte ja ha prescrit. A través del seu perfil a X, Albiol assegura el cas "ja no interessa" al PSC perquè es tractava només d'un "muntatge" per intentar "enfonsar-lo" a les eleccions. És, diu Albiol, una manera "bruta" de fer política: "Perdono, però no oblido".

"El PSC va organitzar un muntatge, amb el suport entusiasta de la resta de partits del llavors govern municipal, per denunciar-me i així intentar perjudicar les nostres expectatives electorals. Han passat les eleccions i la denúncia ha quedat en res, tancat el tema per prescripció; ja no els interessa", ha publicat Albiol a X, celebrant que la causa hagi quedat arxivada.

De fet, el jutge ja va arxivar la denúncia en un primer moment, però la dona i la fiscalia ho van recórrer. També hi va presentar un recurs el mateix Albiol contra la decisió d'enviar el cas a judici. Amb tot, han anat passant els mesos i el presumpte delicte ja no es pot jutjar. En el seu auto, el jutge recorda a les parts que tenen oberta la via civil. Albiol retreu males arts als partits de l'anterior govern i admet que durant alguns mesos ha rebut ajuda psicològica per "l'assetjament per terra, mar i aire" que ha rebut arran d'aquest cas. "El temps dona i treu raons, però no tot s'hi val per intentar enfonsar el teu rival polític", conclou l'alcalde de Badalona.

De què acusava la regidora del PSC a Albiol?

Els fets es remunten al 27 de novembre de 2022. Al camp de futbol del C.F. Sistrells, a Badalona, es va celebrar la presentació oficial dels diferents equips del club. L'incident va tenir lloc en el moment de fer les fotografies de presentació. Durant la sessió fotogràfica Albiol s'hauria dirigit de manera "grollera" a l'assessora del PSC, dient-li que s'apartés de l'enquadrament de la fotografia i que es posés "al seu lloc". Presumptament, Albiol la va apartar “de manera violenta” per a sortir per davant seu en la fotografia, al mateix temps que li deia: “No et posaràs davant meu, ets una coordinadora, només faltaria”. Tot seguit, segons la denúncia presentada per la víctima, l'exalcalde de Badalona la va agafar pel braç i la va sacsejar, causant-li un dolor intens i una contusió al braç dret. Després de l'incident, l'assessora del PSC va presentar una denúncia per lesions lleus. Finalment, el cas ha quedat en res.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!