L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, reclama a la Generalitat "propostes concretes, més enllà de bones paraules" per ajudar els veïns del carrer Canigó, on el passat 6 de febrer hi va haver l'esfondrament d'un edifici en el qual van morir tres persones sepultades i a on durant les darreres setmanes s'han hagut de desallotjar tres edificis més al voltant del sinistrat per l'aparició d'esquerdes. El batlle 'popular' ha volgut contraposar aquesta suposada inacció o acció tardana del govern català de Pere Aragonès amb la "ràpida actuació" de l'administració valenciana en el cas de l'incendi dels dos edificis del barri de Campanar.

En un acte del PP organitzat aquest dissabte a Barcelona, l'alcalde badaloní ha afirmat que "la Generalitat encara no ha materialitzat de manera concreta aquesta bona voluntat" d'ajudar els afectats per l'esfondrament i als dels edificis contigus desallotjats per l'aparició d'esquerdes. Per contra, Albiol ha indicat que aquests dies el seu ajuntament ha pres múltiples mesures, com ara la contractació avançant-se als veïns d'una empresa especialitzada que està revisant les 22 construccions edificades sota la mateixa promoció que l'esfondrat, que en total són 420 habitatges.

El comitè de crisi de la Generalitat es reunirà dilluns vinent

El comitè de crisi creat pel departament de Territori de la Generalitat fa uns dies, al qual s'ha incorporat l'ajuntament badaloní, es reunirà dilluns que ve a Badalona per analitzar la situació i estudiar possibles respostes. En aquest sentit, l'alcalde de Badalona ha comparat la diferència d'actuació de la Generalitat de Catalunya amb la valenciana —governada pel PP, partit d'Albiol—, ja que la segona administració, després de l'incendi al barri de Campanar de València, ja ha assignat ajudes econòmiques directes pels afectats "en menys de 24 hores".

Tres morts en un edifici esfondrat i tres edificis desallotjats

El matí del 6 de febrer passat l'edifici en el número 9 del carrer Canigó de Badalona va patir un esfondrall parcial, on van morir tres persones sepultades sota la runa, i una setmana més tard es va haver de desallotjar el del número 7, contigu al col·lapsat, davant l'aparició d'esquerdes. Aquesta setmana han estat desallotjats els veïns del número 11, també adjacent a l'esfondrat, i del número 5.

Capella promet "la millor resposta" a la crisi

Per la seva part, la consellera de Territori, Ester Capella, ha reiterat aquest dijous el suport del Govern a l'Ajuntament de Badalona per la crisi arran de l'esfondrament de l'edifici al carrer Canigó: "Hi serem per donar la millor resposta als ciutadans de Badalona, amb independència de les causes, però és evident que el Govern hi ha de ser buscant les solucions pertinents", ha assenyalat la consellera. Capella ha recordat la reunió prevista per dilluns que ve s'avaluaran els informes dels experts i en funció del que concloguin caldrà "prendre decisions". La consellera ha explicat que està en contacte amb l'alcalde Albiol "des del primer moment", així com tot el conjunt del Govern de la Generalitat "amb el president al capdavant".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!