La demanda de Vox contra l'humorista Jair Domínguez per dir que Vox és feixista i que es combat amb "un cop de puny a la boca" ha estat arxivada per l'Audiència de Barcelona. El tribunal es manifesta, així, en el mateix sentit que ja ho havia fet el jutjat d'instrucció, que ja havia ordenat el tancament de la causa. L'humorista va fer el comentari enmig del programa El matí de Catalunya Ràdio, durant un espai d'humor, el 16 de febrer del 2021. La denúncia s'estenia també a l'aleshores director de l'emissora, el periodista Saül Gordillo, que queda igualment exonerat en una sentència que no és ferma i es pot recórrer.

La sentència del jutjat d'instrucció es va fer pública el 18 de juny del 2021, i decretava el sobreseïment provisional del cas. Vox va recórrer-la a l'Audiència de Barcelona, que va reobrir la causa i va ordenar noves diligències. Ara, la sentència de l'Audiència estableix que "tot i la capacitat de difusió del mitjà en què es va emetre el missatge i el to directe del llenguatge utilitzat, no concorren els indicadors que atorguen al missatge aptitud per incitar a l'odi que sigui mereixedora de resposta penal".

Els arguments de Vox

El partit ultra Vox va denunciar el presentador i periodista davant del jutjat d'instrucció de Barcelona, acusant-lo d'un delicte d'odi. En realitat va dir la frase del "cop de puny" però fent referència "al feixisme". La vicesecretària jurídica de Vox, Marta Castro, denunciava també, en el seu escrit al jutjat, que el col·laborador "fa una identificació, absolutament infundada, indeguda i irresponsable, de Vox amb el feixisme" i "reforça aquesta identificació de Vox en qualificar-lo també de neonazi".

Castro subratllava en el seu escrit que la intervenció de Domínguez no va ser aïllada, i incorporava una notícia publicada en un mitjà de comunicació, on al seu entendre insultava els votants de Vox amb la frase "el resultat a la Catalunya poligonera és neonazi". Domínguez va verbalitzar el seu missatge adreçant-se als habitants de Vilamalla (Alt Empordà) i La Pobla de Mafumet (Tarragonès), on va guanyar Vox, tot i que lamentava amb sorna: "No em sentiran, no crec que escoltin Catalunya Ràdio. Però cal dir-ho, perquè m'esgarrifa que un poble veí voti tan fortament en favor del feixisme". El col·laborador, que és de Figueres, va reconèixer que el resultat a Vilamalla havia estat una cura d'humilitat i va preguntar: "El poble més poligonero de l'Empordà vota Vox? Al final resulta que la Catalunya poligonera és neonazi, qui ho havia de dir?".