L'expresident català Artur Mas ha afirmat avui que "no s'amagarà" com fan altres, en al·lusió al president Mariano Rajoy, i ha avançat que ja ha demanat comparèixer al Parlament la setmana que ve per donar explicacions sobre les acusacions abocades contra CDC per part dels principals encausats en el cas Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull.

Mas ha intervingut avui en la inauguració del XIX Congrés de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a Vilanova i la Geltrú (Garraf), on ha revelat que pretén anar al Parlament ja la setmana que ve. Segons fonts parlamentàries consultades per Efe, dimecres és una de les dates que s'estan estudiant perquè comparegui Mas a la comissió d'Assumptes Institucionals de la Cambra catalana.

Després de les acusacions de finançament il·legal de CDC abocades per Fèlix Millet i Jordi Montull en el judici del Palau de la Música, Mas ha afirmat que ell "donarà la cara" davant unes "sospites" que ha dit, no obstant això, que no tenen "fonament". Però, en tot cas, ha asseverat que no emularà Mariano Rajoy, ni l'exministre Jorge Fernández Díaz, els quals segons el seu parer el que fan "sistemàticament és amagar-se i mirar cap a l'altre costat" quan apareixen sospites.

En aquest sentit, ha anunciat: "Ja he demanat que si volen que doni explicacions com sempre hi aniré -al Parlament- i si pot ser la setmana que ve, encara millor". El líder del PDeCAT ha remarcat que la "radicalitat democràtica" del procés sobiranista ha d'anar "acompanyada per l'exemplaritat" i ha subratllat que en un país exemplar els dirigents "sempre donen la cara" quan apareixen "sospites".

Ha recalcat, no obstant això, que en el judici del Palau de la Música es diu "alguna veritat i moltes mentides", i ha insistit que Millet i Montull estan acusant CDC com a part de la seva operació de "campi qui pugui" per reduir les seves penes.