L'expresident de Catalunya Artur Mas ha denunciat les filtracions de la declaració que va fer al Tribunal Suprem el passat 20 de febrer com a acusat en tot el procés contra el referèndum. 15 dies més tard, el 9 de març, el diari digital El Confidencial va publicar diversos fragments de l'àudio de la declaració davant el jutge Pablo Llarena.

Divendres, Artur Mas va anunciar que emprendria accions legals i, avui, l'expresident ha presentat una denúncia al magistrat Pablo Llarena on expressa el "malestar per la divulgació als mitjans de diligències sumarials reservades", segons consta en l'escrit al qual ha tingut accés El Nacional. "L'extraordinària habitualitat del fet no exclou la denúncia d'aquest i a instar les oportunes mesures correctores", exposa el text per denunciar la filtració.

L'advocat de Mas, Xavier Melero, demana, per reparar el dany, difondre íntegrament l'àudio de tota la declaració, que va durar 3 hores. Segons el lletrat, "els àudios difosos constitueixen fragments seleccionats pel redactor per apuntalar el contingut de la notícia en el sentit que ell mateix pretén". La notícia estava titulada amb "El fonamental era pressionar el Govern", on Mas mostrava la intenció fictícia de tirar endavant el referèndum, alhora que acotar cada cop més l'executiu espanyol perquè cedís".

Segons la defensa, aquesta "selecció desvirtua la declaració" d'Artur Mas en tot el seu conjunt. I per aquest motiu demana filtrar ara ell tot el contingut. I ho demana "amb caràcter excepcional, atesa la ponderació d'interessos en joc". Per això l'advocat demana a Pablo Llarena que autoritzi Artur Mas a difondre "íntegrament" l'àudio de la declaració als mitjans de comunicació a través de l'oficina de premsa de l'expresident. 

 

 

La petició s'ha registrat avui mateix. Ara el jutge haurà de decidir, primer, si pren mesures contra les filtracions, i després, si autoritza la difusió íntegra de la compareixença que els mitjans de comunicació haurien de publicar íntegrament.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat