El president de Convergència, Artur Mas, ha assegurat que serà present en el futur espai polític que s'està impulsant des de CDC, però alhora, tot recordant el procés de relleu que ha viscut la presidència del Govern de la Generalitat, ha fet una crida a “la responsabilitat" del partit per afavorir que "emergeixi gent que sigui capaç de liderar tot aquest futur”.

Amb aquesta crida ha obert la reunió del Consell Nacional extraordinari que aquest vespre ha aprovat per unanimitat la pregunta i el reglament de la consulta convocada per al 21 de maig, el que es coneix com el superdissabte i on la militància haurà de decidir si vol fundar un nou partit o només abordar una renovació a fons de Convergència.

El consell nacional ha aprovat també per unanimitat el reglament de primàries per a escollir les candidatures de les eleccions del 26-J.

Primàries

Precisament avui ha transcendit que Sílvia Requena, presidenta de la Sectorial d'Igualtat i Drets Civils de CDC i considerada pròxima a l'exconseller Germà Gordó, té intenció de presentar una candidatura alternativa a la de Francesc Homs, que va encapçalar la llista el 20D i ha expressat la voluntat de repetir.

Mas, que no s'ha referit en cap moment a aquest fet, sí ha abordat en la seva breu intervenció la necessitat que el procés que viu CDC serveixi per impulsar noves cares al partit. De fet, aquesta ha estat un dels objectius essencials que ha volgut impulsar des que s'ha posat en marxa la refundació d'aquest espai.

"Especulacions" sobre càrrecs

El líder convergent s'ha referit directament el pols públic pel lideratge que han protagontizat alguns sectors i dirigents, el que ha descrit com "tota mena d’especualcions sobre papers, sobre funcions..."; ha recordat que ell va deixar clar que hi seria present i ha posat com a exemple el procés de relleu de la presidència de la Generalitat que ha deixat el Govern en mans de Carles Puigdemont. "En molt bones mans", ha repetit en diverses ocasions fins arrencar un aplaudiment dels membres del consell.

"Jo en aquest escenari de futur hi vull ser i hi seré. Però també us vull dir que sent-hi tots tenim, com s’ha fet a Govern Catalunya, la responsabilitiat de què emergeixin gent que sigui capaç de liderar tot aquest futur que té el nostre país. CDC afortunadament té un munt de gent capaç d'estar a l’altura de les circumstàncies i els desafiaments que tenim", ha assegurat.

Igual com ha fet la presidenta del consell nacional, Irene Rigau, Mas ha volgut subratllar la transcendència de la decisió que haurà de prendre el partit arran la disjuntiva que es plantejarà el superdissabte a la militància: "o impulsar des de CDC la creació d’una nova formació política i per tant anar-hi amb esperit fundacional" o bé "mantenir CDC i renovar-la a fons".

El polític convergent, que ha assegurat que tant una possibilitat com l'altre van en la mateixa direcció, ha avançat que a partir de demà explicarà quin és el seu posicionament al respecte.

Màxima implicació el 26-J

En relació a les eleccions del 26-J, a banda d'insistir en les crítiques davant la incapacitat dels partits espanyols per tirar endavant un govern a diferència del que va passar a Catalunya, el president de CDC ha fet una crida a la màxima implicació dels militants. "Per nosaltres aquestes eleccions són importants perquè en el renaixement d'un projecte com estem fent, sempre que hi ha urnes és important saber que la gent ens dóna suport", ha advertit.