La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha lamentat aquest dimarts que el govern de Perdo Sánchez no hagi posat "cap oferta sobre la taula". Així ha contestat durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu quan ha estat preguntada per si es manté l'ultimàtum del president Quim Torra de fer caure a Sánchez al novembre. En aquest sentit, Artadi ha defensat que "no hi ha oferta, ni moviments" i, per tant, "seguim on estàvem". 

Artadi ha vinculat l'ultimàtum a l'aprovació dels pressupostos i ha recordat que tant ERC com el PDeCAT han demanat que hi hagi moviments de Sànchez si vol el seu suport als comptes, i que aquests han de passar per "dos àmbits d'actuació: repressió i solució polítics". Així, la portaveu de l'executiu ha recordat que en aquests moments "no tenim cap oferta política per asseure'ns a negociar": 

"Sánchez no està donant resposta a la inquietud de Catalunya. La gent no s'està manifestants per l'autogovern", ha etzibat Artadi, que també ha recordat que la repressió "ja fa un any que dura". En aquest sentit, ha instat a Sànchez ha ser "clar" i a dir quina és la seva solució per Catalunya: "Seguim sense saber què vol".

A més, la portaveu de l'executiu català ha posat com a exemple el veto del govern espanyol a la participació de la Generalitat al fòrum de l'ICAM, i ha assegurat que Sánchez "no va en la bona direcció". Sobre aquest tema, Artadi ha denunciat que Espanya intenti "silenciar les institucions catalanes" i ha assegurat que el veto es deu a que "no els hi agrada la denuncia dels drets digitals".

També en aquest sentit, la portaveu ha titllat la ministra Meritxell Batet d'"intransigent" en la reunió que va mantenir amb el conseller Jordi Puigneró i ha assegurat que va adoptar una posició "més dura que Montoro", el popular antecessor en el càrrec, en tancar la porta a fer efectiu el pagament de les pagues extres pendents de 2013 i 2014.

Consell per la República i Generalitat, "àmbits diferents"

Per altra banda, Aratdi ha afirmat que les decisions que prengui el Consell per la República, que va ser presentat aquest dilluns a Waterloo, "no tenen una traslació directa" amb el Govern i que aquests "són àmbits diferents". "Les decisions polítiques i d'actuació no tenen transcendència directa en l'àmbit de la Generalitat", ha assegurat. 

A més, pel que fa a la no participació de la CUP en aquest Consell per la República, Artadi ha defensat que el fet que "no viatgessin a Waterloo" no vol dir que no s'hi acabin implicant i ha s'ha emplaçat a veure com evoluciona el boicot que els cupaires han anunciat al Parlament, deixant caidres buides en algunes votacions.