La presidenta del Grup Municipal de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha titllat l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, de "negligent" i l'ha responsabilitzat dels macrobotellots. En aquesta línia, Artadi va fer una piulada dissabte en què va assegurar que "la inseguretat a Barcelona està descontrolada per culpa de la incompetència del govern Colau-Collboni". "Una vegada més són incapaços de vetllar per la seguretat dels nostres ciutadans. Tot el suport als afectats. Cal depurar responsabilitats d'immediat", va dir. També va afirmar que "la màxima responsable de la seguretat a Barcelona és l’alcaldessa Colau. Prou excuses". 

tuit elsa artadi 2

tuit elsa artadi

"Barcelona està en estat d'emergència"

En una nota de premsa, Junts ha denunciat aquest diumenge que el govern de Colau i Jaume Collboni és "incapaç d’aturar els macrobotellons descontrolats i ha alertat que Barcelona està en estat d’emergència". De fet, el portaveu del grup municipal de Junts, Jordi Martí, ha avançat que negocia amb ERC la petició de convocatòria d’un Ple extraordinari de l’Ajuntament per reprovar l’executiu municipal i plantejar mesures per evitar nous aldarulls. 

Martí ha considerat que la nit passada ha funcionat el dispositiu de Plaça Espanya, però ha lamentat que se'ls va comunicar que aquests dispositius "serien movibles, amb capacitat per fer front a concentracions en altres llocs de la ciutat, però no ha estat així, i no han pogut impedir el macrobotelló i els aldarulls a Bogatell".

macrobotelló mercè ACN

La platja de Bogatell aquesta nit / ACN

Aquesta matinada s'han fet una trentena de detencions i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 39 persones, segons ha afirmat el director general dels Mossos, Pere Ferrer, en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio. Tal com ha explicat Ferrer, a quarts de quatre de la matinada, ha arribat un grup "petit" d'entre 20 o 30 persones amb capacitat d'arrossegar altres persones que ha començat a cometre delictes, a qui el director dels Mossos ha titllat de "delinqüents". No obstant això, el regidor de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha assegurat que "no hi ha hagut incidents greus" i "no s'han produït problemes majors d'ordre públic".

VANDALISME merce 2021Una marquesina amb els vidres trencats al Passeig Marítim de la Nova Icària / ACN

El macrobotelló de la platja de Bogatell ha aplegat unes 30.000 persones, segons l'Ajuntament de Barcelona.

 

Foto principal: La presidenta del Grup Municipal de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi / Julio Díaz