El regidor de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha assegurat que "no hi ha hagut incidents greus" i "no s'han produït problemes majors d'ordre públic" la passada nit. Unes declaracions que contrasten amb el vandalisme que s'ha viscut a la zona de la platja de Bogatell, on s'han cremat motos i s'han assaltat locals comercials i de restauració.

macrobotelló mercè ACN

Macrobotelló a la platja de Bogatell la nit passada / ACN

De fet, aquesta matinada s'han fet unes trenta detencions i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 39 persones, segons ha afirmat el director general dels Mossos, Pere Ferrer, en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio. Tal com ha explicat Ferrer, a quarts de quatre de la matinada, ha arribat un grup "petit" d'entre 20 o 30 persones amb capacitat d'arrossegar altres persones que ha començat a cometre delictes, a qui el director dels Mossos ha titllat de "delinqüents". Tot i això, Ferrer ha manifestat que aquesta nit hi ha hagut menys incidents que la de divendres, quan es van produir 20 detencions i 43 assistències sanitàries.

Crida al civisme

Segons Batlle, que ha fet una crida al civisme, cal fer una reflexió sobre el consum massiu d'alcohol. En aquesta línia, el també cinquè tinent d'alcaldia ha agraït al Departament d'Interior la disponibilitat "per fer front en aquesta inflexió que s'ha produït en l'activitat nocturna".

El dispositiu conjunt de Mossos i Guàrdia Urbana ha permès evitar que es repetissin els disturbis a la zona de l'avinguda Maria Cristina, però la festa a la platja de Bogatell ha aplegat unes 30.000 persones, segons l'Ajuntament de Barcelona.

Si bé la nit de divendres es van cometre 13 apunyalaments, les persones atestes aquesta nit han estat per casos d'intoxicacions etíliques, cops o talls d'ampolla, ha dit Ferrer. Pel que fa als detinguts, segons els Mossos aquests estan relacionats amb robatoris violents, robatoris amb força, furts, atemptats als agents de l'autoritat i desordres públics. Deu dels detinguts s'han arrestat 'in situ' en un restaurant saquejat: sis eren els principals autors del robatori i quatre més estaven cometent pillatge.

restaurant saquejat ACN

El restaurant Xiroi Ca La Nuri, amb vidres trencats i destrosses / ACN

El propietari del restaurant Xiroi Ca la Nuri, Ricard Noguera, ha lamentat en declaracions a l'ACN que als polítics, la policia i els jutges "la situació se'ls n'està anant de les mans". Noguera ha explicat que tenien un treballador al restaurant quan han irromput un grup de sis o set joves que "han trencat tots els vidres, han arrasat amb tot l'alcohol i tot el material informàtic". El treballador, ha dit, "ha hagut de sortir corrent i li han pres la bicicleta".

 

Foto principal: El regidor de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle / ACN