La vicepresidenta de JxCat i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha assegurat que vol presentar-se a les municipals de 2023 per ser alcaldessa, per la qual cosa el seu futur "no passa ara mateix" per presentar-se a unes de primàries per ser candidata a unes eleccions al Parlament.

"Sempre he estat a disposició del que se m'ha demanat, especialment amb el president Carles Puigdemont i ara acompanyant-lo en la vicepresidència del partit. Però crec que el meu futur polític no passa ara mateix per presentar-me a unes de primàries per ser candidata a les eleccions al Parlament", ha dit en una entrevista a Europa Press.

De fet, creu que serà l'única candidata en l'oposició de Barcelona que repetirà en les futures municipals, i veu compatible poder ser alcaldessa amb assumir la vicepresidència de JxCat, perquè "és també una manera de reconèixer la importància de la capitalitat del país".

Artadi augura que la reordenació de JxCat els afavorirà en les futures municipals, ja que, segons l'últim baròmetre municipal, la seva formació seria la quarta més votada amb un 4,2%, i veu "un marge d'una gran oportunitat" en el 28,7% de persones que no sabrien qui votar.

El paper de Torra i Mas

En quan al paper que ha de jugar el president de la Generalitat, Quim Torra, quan deixi el càrrec, ha desitjat que sigui expresident el més tard possible i ha afegit que ja trobarà el lloc on vulgui estar, però "en JxCat sempre és molt benvingut".

Sobre que no militi en JxCat, ha recordat que Torra va participar en el congrés fundacional del 25 de juliol, però que mai no ha militat en cap partit: "Va entrar com a independent i continua sent independent. No és home de partit clàssic. És la seva voluntat. Tot està bé".

Davant del silenci que guarda l'expresident Artur Mas, ho respecta, i el reconeix el seu paper al capdavant de la Generalitat: el que va exercir perquè se celebrés la consulta del 9 de novembre de 2014 i perquè fos possible JxSí.

Gestió de Colau del coronavirus

La presidenta de JxCat en el consistori ha criticat la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19 del Govern municipal i creu que s'ha "malgastat la gran oportunitat del Pacte per Barcelona": segons ella, no hi ha concreció de mesures ni calendari ni pressupost, per la qual cosa considera que la metodologia de treball ha de ser més participativa.

"S'ha fet veure que es volia col·laborar amb la societat civil, i en el moment de la veritat no ha tingut cap transcendència", ha afirmat Artadi, després d'acusar el Govern de Ada Colau d'arribar a un consens sol per fer-se la foto i per celebrar un acte en el Saló de Cent.

Romanents dels Ajuntaments

Sobre l'acord del Ministeri d'Hisenda i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (Femp) sobre l'ús dels romanents i el superàvit municipal, Artadi el qualifica d'aberració: "És un espoli. És carregar-se al municipalisme quan més ho necessites".

Per això, confia que l'Ajuntament de Barcelona no cedirà els romanents a l'Estat i que els gastarà aquest any, i per tant creu que el Govern ha de permetre l'endeutament perquè, en cas contrari, no podran fer front a les necessitats.