La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha carregat contra la decisió d'ERC i PDeCAT de no presentar esmena a la totalitat del projecte de pressupostos de Pedro Sánchez i permetre així la seva tramitació al Congrés. Artadi ha argumentat que JxCat ha presentat l'esmena a la totalitat perquè no els ofereix "cap garantia" el Govern del PSOE i Podemos.

"Ens sorprèn la predisposició acrítica d'altres formacions polítiques. Però, si ja sabem que no compleixen res, que tot el que prometen al final no passa res. Trobem a faltar una oposició més ferma", ha retret.

Artadi ha explicat que davant la pandèmia provocada pel coronavirus i la "situació de molta necessitat de les famílies catalanes", JxCat primarà en les negociacions les exigències de tipus econòmic i social per fer costat els comptes de l'executiu espanyol. De moment, però, a parer d'Artadi aquests pressupostos "clarament no són bons per a Catalunya".

La portaveu de JxCat ha reclamat ser "molt exigents amb el govern espanyol" i no caure en el "xantatge de si no voteu això no teniu res".  "Creiem que és fonamental que hi hagi un suport i una coherència de tota l'oposició", ha reclamat.

Seguirà ampliació