La candidata de JxCat a Barcelona Elsa Artadi ha instat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, a decidir abans de les eleccions del 26-M si suspendrà o no els diputats empresonats: Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Oriol Junqueras. En el míting d'aquest dijous a la tarda al Guinardó, l'exconsellera ha assegurat que els catalans necessiten anar a votar sabent si els socialistes estan "al costat de la democràcia o de la repressió".

D'altra banda, Artadi ha dit que el cap de llista del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, està "inhabilitat" per ser alcalde perquè va votar en contra de crear una comissió d'investigació a l'Ajuntament sobre els atemptats del 17-A de 2017.

elsa artadi laura masvidal acn

Elsa Artadi abraça Laura Masvidal | Foto: ACN

Acompanyada de la dona de Quim Forn, Laura Masvidal, Artadi ha carregat contra el cara a cara programat aquest divendres entre l'alcaldessa Ada Colau i el candidat republicà, Ernest Maragall: "Demà veurem la foto de Colau debatent amb Maragall. Hem de fer que no sigui la foto del proper govern perquè no pot seguir el 'colauisme' ni amb socialistes ni amb ERC".

Així doncs, la número 2 de JxCat a la capital catalana ha defensat que el el vot a la seva formació és el vot als "drets, la llibertat i la seguretat". "Fem que Quim Forn torni el 15 de juny no només com a regidor, sinó com alcalde", ha insistit després de demanar també el vot pel president Carles Puigdemont a les eleccions europees.