La regidora de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, s'ha pronunciat sobre la dimissió de l'ara ja exconseller Alfred Bosch al capdavant d'Acció Exterior pels presumptes abusos sexuals del seu excap de gabinet, Carles Garcias i que el conseller coneixia: "No dimiteix pels fets sinó per la gestió. Al conseller se li demanen explicacions, és el mateix president Torra que el crida al despatx arran de les notícies" publicades ahir al matí. Artadi explica que el que se li va demanar a Bosch és "com s'havia gestionat la situació i si s'havia protegit les víctimes" i conclou que les treballadores de la Generalitat presumptament assetjades "poden haver patit una doble victimització" per una aplicació incorrecta dels protocols d'actuació.

Com a companys de govern d'Esquerra, la regidora barcelonina posa d'exemple la seva formació, Junts per Catalunya, per recordar que tenen un codi intern en casos d'abusos sexuals i assetjament laboral: "Qualsevol problema que es pogués produir entre els 34 diputats o els treballadors, s'hauria de resoldre dins els òrgans de direcció".

En clau estríctament política, Artadi també forma part de la taula de diàleg tot i que matisa que de moment només "hi ha una taula física on l'aspiració és que sigui de negociació". I recorda que el diàleg s'aconseguirà amb "la figura del mediador" de la que encara no renuncien: "Un mediador internacional ens pot ajudar, ho vam dir i el que vam rebre va ser un silenci". Pel que fa al futur de Junts per Catalunya, recorda que ara mateix "és una marca electoral però encara no existeix com a organització", malgrat que "ningú dubta que el líder és el president Carles Puigdemont".

Pel que fa al seu paper dins la formació, Artadi es descarta a la Generalitat i treballa per ser la candidata a les municipals de Barcelona: "Vull ser alcaldessa el 2023".