Barcelona en Comú guanyaria les eleccions a Barcelona, ERC esdevindria la segona força i l'alcaldessa, Ada Colau, suspèn amb un 4,2, la pitjor nota que ha obtingut des que és alcaldessa de la ciutat. Així ho recull el darrer Baròmetre de Barcelona presentat aquest dilluns, que també situa la inseguretat com el principal problema de la ciutat, seguit per la neteja i l'accés de l'habitatge. I aquestes dades no han agradat gens a Junts per Catalunya, que ha avisat que la puntuació de l'alcaldessa segueix en caiguda lliure i ha alertat que les coses encara poden anar pitjor si no hi ha un canvi.

"El baròmetre presentat avui demostra, lamentablement, que tot pot encara anar a pitjor", ha declarat la presidenta del grup a l'Ajuntament, Elsa Artadi, en declaracions a la premsa, on ha subratllat que sis de cada deu barcelonins creu que la ciutat ha empitjorat el darrer any i que cinc de cada deu suspenen la gestió política d'Ada Colau i Jaume Collboni. 

 

Artadi ha considerat que els problemes com la brutícia, la inseguretat i la mobilitat no s'estan solucionat perquè els comuns i el PSC són "incapaços" de resoldre'ls per molts plans de xoc, fotos i milions que facin veure que hi aboquen. I així ho demostra la sensació de deixadesa, decadència i frustració que pateix la societat, ha destacat la líder de Junts.  

La pitjor valoració

Així mateix ha assegurat que sorprèn que malgrat dades així de negatives, es reculli que Barcelona en Comú és el que més intenció de vot directe recull. El segon lloc és per ERC i el tercer pels socialistes: "És la pitjor valoració de la gestió municipal des que Ada Colau és alcaldessa, però també és la pitjor valoració de tota la sèrie de baròmetres dels darrers anys, per davant de les dades de l’any 2010, en el pitjor moment del Govern de Jordi Hereu, i que aleshores se situaven en l'entorn del 45%".

"La ciutat no es mereix aquest desgavell. Els veïns i veïnes mereixen una ciutat segura, neta, connectada, oberta, dinàmica i pròspera", ha destacat la líder de Junts, que també ha demanat a la població que sigui conscient que hi ha altres opcions: "Han de saber que hi ha una alternativa, que no s'han de resignar i que sortir d'aquesta degradació és a les mans de tothom".

Per últim Artadi també ha manifestat sorpresa perquè el Govern justifiqui "els seus mal resultats en el repunt de la pandèmia i de la irrupció de la sisena onada", quan en el llistat de problemes de la ciutat els enquestats assenyalen la covid-19 en el lloc 16, amb només un 1,5%, i amb la dada més baixa dels 4 baròmetres en que ha aparegut, el juny de 2020, ha afegit.

A la imatge destacada, la presidenta de Junts a l'Ajuntament Elsa Artadi / Montse Giralt