Ciutadans torna al seu monotema original: la immersió lingüística. Una setmana després que el govern espanyol i ERC acordessin eliminar el castellà com a llengua vehicular a la Llei Celaá, Inés Arrimadas torna a l'ofensiva. La líder de Cs ha posat la supressió de l'esmena republicana com a condició per aprovar els pressupostos, juntament amb altres línies vermelles. "Sánchez haurà d'escollir: estarem fins al final, fins al moment de la votació, per si a l'últim moment es decanta per la moderació", ha assegurat Arrimadas.

En roda de premsa aquest dimarts, després de l'executiva del partit, Inés Arrimadas ha reclamat uns pressupostos generals de l'Estat "sense contrapartides que atemptin contra la igualtat entre espanyols". En aquest sentit, insta La Moncloa a "rectificar la seva voluntat d'excloure l'espanyol com a llengua vehicular" i "frenar que pugui blindar-se legalment l'exclusió" del castellà del sistema educatiu català. De la mateixa manera, ha reclamat a l'executiu espanyol que "es comprometi a oposar-se a tot intent de convocatòria de referèndums de secessió en qualsevol territori d'Espanya".

Per altra banda, des de Ciutadans reclamen "salvavides per a les classes mitjanes colpejades per la crisi" del coronavirus. En la llista de peticions hi ha ajudes directes a autònoms, pimes i empreses afectades amb una reducció d'ingressos del 50%, amb una injecció que cobreixi fins al 75% de la facturació de l'exercici anterior. També exigeixen una baixa laboral retribuïda per als pares amb fills en edat escolar que hagin de fer quarantena, encara que hagin donat negatiu a la PCR.

Segons Arrimadas, malgrat que Ciutadans tindrà la mà estesa "fins al final", les dues vies de negociació del govern espanyol, en paral·lel amb ERC i amb Ciutadans, "són incompatibles".