La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, s'ha mostrat convençuda que l'independentisme està "perdent pistonada" i, davant d'això, ha fet una crida a aconseguir en el futur una alternativa "moderada", "sensata" i "transversal" entre diversos partits per tornar el "sentit comú" al Govern.

En declaracions a Antena 3, Arrimadas ha valorat l'enquesta d'El Periódico segons la qual, en unes noves eleccions, si bé l'independentisme mantindria la majoria, ERC guanyaria amb 50 escons, PDECat cauria a cinquena força (15-17) i CUP perdria quatre escons, mentre que PSC lideraria l'oposició (19-21), C's baixaria a 17-18, els comuns pujarien a 15-16 i PPC es mantindria en 10-11.

"Es demostra que l'independentisme va perdent pistonada i C's segueix essent alternativa de govern a Catalunya. Necessitem una alternativa moderada i sensata, que serà transversal, però haurà d'estar liderada per una força que estigui al centre i no tingui motxilles per arribar a acords a esquerra i dreta", ha dit.

Cimera pel referèndum

Sobre la cimera del referèndum de divendres que ve, Arrimadas ha retret al president català, Carles Puigdemont, que "ara mateix s'estigui recolzant en Podem", en al·lusió a Ada Colau, cosa que "hauria de fer-lo reflexionar".

Puigdemont, ha criticat Arrimadas, "torna a parlar de referèndum, però l'únic al que pot aspirar és a repetir el 9N del 2014, que no va servir per a res, només per generar tensió política. És un carreró sense sortida", ha dit la dirigent, que ha demanat "tornar al sentit comú i al seny català i donar un sortida d'una vegada per sempre a una situació que no es pot allargar més".