La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha demanat aquest dijous al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "rectifiqui" i aposti per acordar els pressupostos amb la "via moderada" de Cs en comptes dels "separatistes" d'ERC. Ho ha dit pocs minuts després que el Congrés hagi aprovat sense els seus vots la Llei Celaá, que inclou l'eliminació de la referència del castellà com a llengua vehicular a Catalunya, cosa que ella havia situat com una "línia taronja" per fer possible la negociació. Segons Arrimadas, Sánchez hauria de "desfer" el camí que ha fet i mentrestant Ciutadans "segueix on sempre ha estat", en disposició de negociar els comptes.

La líder de Cs ha comparegut en roda de premsa per criticar la "humiliació" que la seu parer suposa l'esmena de la llengua. Segons Arrimadas és "una contrapartida a ERC per donar suport als pressupostos generals de l'Estat".

Amb tot, i malgrat haver situat aquesta qüestió com una "línia taronja", Arrimadas no ha tancat la porta a negociar els pressupostos i s'ha limitat a demanar al president espanyol que faci cas als seus barons i "rectifiqui".

"Tenen les nostres condicions, perquè nosaltres no canviem d'opinió cada quart d'hora", ha afirmat abans d'assegurar que Cs "ja hem frenat les bogeries podemites a canvi de no presentar una esmena a la totalitat".

"A la Llei de pressupostos encara li queda una tramitació parlamentària, i nosaltres estarem on estem, al camí de la moderació", ha dit.