Ciutadans no es refia de les intencions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la proposta de diàleg amb el Govern de Quim Torra. La líder de la formació a Catalunya, Inés Arrimadas, ha instat el president de l'executiu a revelar "el que vol fer" amb el cas català.

Encara que hagi valorat positivament que s'obri un diàleg entre els governs espanyol i català, en declaracions a RNE ha volgut deixar clar que Sánchez "no escoltarà el senyor Torra", sinó que més aviat es reunirà amb el "separatisme". I és que per Arrimadas el diàleg ha d'estar circumscrit a la legalitat constitucional.

"Hi ha una premissa prèvia en democràcia, que és no comprometre's a fer una agenda il·legal", ha assenyalat Arrimadas, que s'ha mostrat preocupada pel fet que s'estigui parlant d'indults i de tornar a l'Estatut del 2006, un text que a parer de la líder de Ciutadans és "il·legal".

Un Govern "a imatge i semblança de Torra"

El nou Govern "està fet a imatge i semblança de Torra", segons la líder de Ciutadans. "Té uns plantejaments xenòfobs i supremacistes", ha deixat anar, i tot seguit ha criticat la intenció de l'executiu de recuperar les seus del Diplocat o, tal com ella s'hi ha referit, "les ambaixades".

També ha criticat durament que Torra vulgui mantenir la pancarta a favor de l'alliberament dels presos independentistes que ha estat penjat al balcó del Palau de la Generalitat.