Com a força més votada el 21-D, Inés Arrimadas ha tancat aquest divendres la ronda de contactes del nou president del Parlament, Roger Torrent. I li ha reiterat el seu rebuig a la investidura telemàtica de Carles Puigdemont des de Brussel·les. “No entenem que es pugui plantejar la investidura d’una persona fugida de la justícia i que a sobre es faci per Skype o per holograma”, ha assegurat la líder de Ciutadans en una roda de premsa posterior a la trobada.

Inés Arrimadas també s’ha referit a la possibilitat de recórrer a la immunitat parlamentària, al·legada per Junts per Catalunya aquest mateix divendres, per a fer tornar Puigdemont. “Els agraden molts els privilegis polítics”, ha valorat. “Es pensa que es pot governar per Skype, com si estigués jugant a la Play”, ha afegit. Sense avançar quina mesura adoptaran, ha promès que estaran “al capdavant” si els independentistes intenten la investidura de Puigdemont.

Per altra banda, la líder de la formació liberal ha demanat que, si finalment Roger Torrent desitja viatjar a Brussel·les per trobar-se amb Puigdemont, no es pagui amb diners públics. Ha recordat que la presidència del Parlament “és una figura clau”, com segons ella va demostrar Carme Forcadell la legislatura passada, que va “marcar l’agenda”. Li ha reclamat que sigui el president “de tots els diputats i de tots els catalans”, i que no “retorci el reglament”.

roger torrent ines arrimadas parlament - Sergi Alcazar

Arrimadas també ha anunciat que sol·licitaran a la Mesa que obri un debat sobre els drets dels subgrups polítics, perquè el PP “tingui els mateixos drets que la resta sense que li costi un duro als catalans”. Cedir-los un diputat, ha dit, seria un “frau”.

Ha tingut retrets per Albiol, que aquest dijous va acusar Ciutadans de no haver-se posat en contacte amb ells per intentar una majoria alternativa. “En lloc de fer autocrítica, estan obsessionats a atacar Ciutadans”, ha denunciat Arrimadas. “La culpa no la té la gent que ha decidit canviar d’opció política”, ha reblat.