La candidata de Cs, Inés Arrimadas, s'ha reivindicat aquest diumenge com a "presidenta del seny" i ha advertit que el seu partit és l'únic que pot guanyar el nacionalisme català el 21 de desembre: "És tan rellevant aquest moment que no pot anar d'un grapat de vots".

Així, ha demanat "deixar-se l'ànima a la recta final d'un llarg camí" per vèncer l'independentisme i obrir una etapa que deixi enrere el procés i doni pas al "progrés", ha dit a l'acte central de campanya a l'Hospitalet de Llobregat, amb el president del partit, Albert Rivera.

Arrimadas ha demanat als contraris a la independència que triïn Cs, perquè serà qui aconsegueixi per primera vegada guanyar al nacionalisme català a les urnes i l'únic que pot vèncer al candidat de JuntsxCat i al d'ERC, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras: "Voteu segur".

"Ens juguem que Catalunya comenci la remuntada al nacionalisme", i ha assegurat que no oblidarà el que han fet els partits independentistes, perquè van tapar la boca de l'oposició al Parlament i han provocat la marxa d'empreses, a més de discussions i intranquil·litat, segons ella.

"Fam de canvi"

Arrimadas ha defensat que a Catalunya hi ha "fam de canvi i que aquesta formi part de la solució i no dels problemes d'Espanya i Europa", i ha garantit que ningú es penedirà de votar Cs i que en el futur ho explicaran amb orgull als seus fills i nets.

Per Arrimadas, Catalunya ha suportat èpoques pitjors i s'aixecarà, encara que ha posat en dubte que pugui aguantar quatre anys més de procés independentista: "La nostra il·lusió i convicció són més fortes que els insults, les amenaces i els atacs".

Es deixarà "la pell" perquè Catalunya torni a aixecar-se, per la reconciliació social i perquè es governi pensant en les persones i el futur i no en banderes i el 1714, segons ella, i ha afegit que l'interruptor que apaga el procés independentista està en els vots de Cs.

A l'acte, al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona, hi han assistit unes 4.000 persones, segons el partit, i han presenciat una actuació d'acrobàcies aèries i una altra de chirigotas: "Hem portat Cadis a Barcelona", en comptes d'ella tornar a Cadis com li va dir l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, ha ironitzat la candidata.