Una vegada més Ciutadans s'ha posat a disposició del govern espanyol. La líder de la formació, Inés Arrimadas, ha trucat  per telèfon aquest divendres a Pedro Sánchez per demanar-li que prengui el control i aplic un pla nacional contra la pandèmia del coronavirus amb mesures "contundents" que evitin un nou confinament, oferint-li el suport de Cs en el Congrés per a un estat d'alarma en cas que sigui necessari.

Així ho ha explicat Arrimadas després de la reunió que mantingut el comitè permanent del partit per analitzar la situació provocada per la segona onada de la pandèmia de Covid-19. A la reunió estaven presents els quatre vicepresidents que té Cs en governs autonòmics --Ignacio Aguado, Juan Marín, Isabel Franco i Francisco Igea-- i la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís.

"He trucat al president del govern espanyol per dir-li que prengui el control ja i que decreti l'estat d'alarma si és necessari per adoptar mesures contundents que evitin un segon confinament com el de març", ha declarat. Arrimadas ha fet una crida als diputats del PP a donar suport a aquest instrument per a així no haver de dependre dels vots dels partits nacionalistes.

Pla Nacional

Segons el seu parer, aquesta segona onada "s'ha descontrolat", i per això reclama l'Executiu central que deixi de "rentar-se les mans i derivar la responsabilitat a les comunitats autònomes" i dissenyi "un pla nacional amb criteris clars, mesures concretes, indicadors de seguiment i un instrument jurídic que doni certesa".