No estava ni a l'ordre del dia però Inés Arrimadas s'ha saltat la previsió per irrompre al Congrés dels Diputats. La mateixa ministra de Defensa, Margarita Robles, s'ha mofat de l'encara líder de Ciutadans quan li ha formulat la pregunta amb ironia: "Ja veig que no li deixa fer la pregunta al senyor Bal". Però Arrimadas tenia ganes de protagonisme després de les vuit setmanes de baixa maternal que s'havia agafat i totalment camuflada pel seu partit des de que es va reincorporar la setmana passada.

No deixa parlar el seu company Edmundo Bal

Així doncs, la política taronja ha cregut convenient tornar amb un atac directe cap als independentistes i certificar que està més a la contra que mai. D'entrada, donant normalitat a que advocats, polítics independentistes, periodistes i personalitats destacades de Catalunya puguin ser espiades pel Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol, CNI.

De l'altra, atacant aquests però també demanant més mà dura del govern de Pedro Sánchez: "Senyora Robles, a mi no m'ha de convèncer que Espanya és una gran democràcia, li pregunto què li sembla el que està fent el seu govern que, davant d'una campanya separatista envien al senyor Bolaños a arrossegar-se a Catalunya i demanar perdó. Diuen que no hi ha cap irregularitat, aleshores per què investiguen el CNI? Perquè li exigeixen els seus socis? És la diferencia senyora Robles, entre les seves paraules i l'acció del seu govern".

 

Amenaça els independentistes

I el moment àlgid és quan ha agafat l'espionatge i el català a l'escola, els ha barrejat i Arrimadas ha tret aquesta conclusió: "Sap el que ens preguntem molts espanyols? No és si es pot investigar legalment els que cometen delictes, sinó com s'ha permès als independentistes anar tan lluny o deixar escapar al "cabezilla" fugint amagat al maleter. I sí, això ho va fer el PP, però arriben vostès i fan socis a aquesta gent del govern d'Espanya i posant a Bildu i Erc a la comissió de secrets oficials... És com si un lladre que vol robar un banc li donen la contrasenya de la caixa forta. Però quin disbarat és aquest? Reconeguin públicament i diguin als senyors separatistes que venen plorant, que no acceptarem lliçons morals de persones que espien als patis de l'escola els nostres fills per veure en quina llengua parlen".

En el to habitual de Ciutadans, Arrimadas també ha tirat d'amenaces, mentre es mirava el diputat d'Esquerra, Gabriel Rufián: "Tinc un truc infal·lible per si no volen que els investiguin. No delinqueixin, ni facin cops d'estat, ni anunciïn que ho tornaran a fer. I cada vegada que ataquin Espanya, es trobaran l'estat d'Espanya i no sempre tindran Pedro Sánchez abaixant el cap  i indultant-los". 

Fuga a Andalusia

Arrimadas intenta amb aquest discurs al Congrés dels Diputats, tapar la roba bruta que té dins el seu partit. Les filtracions de que molts ja no veuen Arrimadas com una líder no paren de repetir-se. Quatre dels vint-i-un diputats del grup parlamentari andalús han anunciat que abandonen el partit liderat a la comunitat per Juan Marín després de confirmar-se la convocatòria electoral a la comunitat per al proper 19 de juny, tal com ha avançat The Objective.

Es tracta dels parlamentaris granadins Raúl Fernández i María del Mar Sánchez, el cordovès Emiliano Pozuelo i el malagueny Javier Pareja. I assegura que "tots ells han mostrat en algun moment les diferències amb la direcció nacional o amb les decisions del coordinador andalús i vicepresident de la Junta, Juan Marín".