"El senyor Torra no ha vingut a dirigir un govern, ha vingut a dirigir un CDR". Així s'ha referit la líder de Cs, Inés Arrimadas, al discurs d'investidura de Quim Torra, sobre el que també ha dit que "representa el nacionalisme identitari i excloent". "Hem anat de Guatemala a Guatepeor amb el senyor Torra", ha assegurat la líder del partit taronja, que ha assegurat també que el diputado de JxCat "no pot ser el president de tots els catalans".

Arrimadas ha començat el seu torn de rèplica en el debat d'investidura amb la lectura dels polèmics tuits que Torra va fer fa sis anys contra els "espanyols" i, també, amb la lectura de diversos articles publicats per l'ara candidat a la premsa. Segons la líder de Cs, "una persona que ha dit aquestes barbaritats no podria asseure's avui en aquest Parlament per ser president en cap país". 

En aquest sentit, Arrimadas ha assegurat que Torra, que ja es va disculpar pels tuits, ha insultat "al 75% dels catalans que se senten catalans i espanyols" i ha advertit que s'encarregarà "personalment" de traduir totes aquestes declaracions a l'anglès perquè arribi a la Unió Europea.

A més, ha volgut recordar a Torra, que en el seu discurs ha apel·lat a Jean-Claude Juncker, algunes de les declaracions del president de la Comissió Europea contra els independentistes i ha assegurat que "a Europa només els rep l'extrema dreta". 

La líder de Cs també ha retret a Torra que no hagi fet un discurs "per bastir ponts" amb Espanya i ha assegurat que als independentistes "se'ls hi ha caigut la careta definitivament". També ha denunciat que no hagi fet "més autocrítica" i li ha demanat que surti de la "República imaginària" on ha assegurat que només hi viuen el president Carles Puigdemont i l'ara candidat a la presidència Quim Torra. En aquest sentit, ha assegurat que Puigdemont ha tornat a perdre una oportunitat.

Arrimadas també ha criticat que Torra no hagi fet esment en el seu discurs a les polítiques socials, a les llistes d'espera o a les propostes pel mediambient. "Posant una frontera amb Aragó no tindrà un aire més fresc", li ha retret. Torra no ha entrat a presentar tot el programa de Govern en aquests àmbits perquè ha recordat que ja va explicar-ho el Jordi Turull en el seu debat d'investidura.