A la reunió entre Roger Torrent i Inés Arrimadas no hi ha hagut “cap sorpresa”. Així ho ha assegurat la líder de Ciutadans després de reunir-se amb el president del Parlament aquest dilluns al vespre, en el marc de la ronda de consultes per trobar un candidat. Després d’aquesta trobada, ha criticat que ni JxCat ni ERC volen que Jordi Sànchez sigui realment president. “Volen enfrontament amb el Govern d’Espanya, volen més 155”, ha sentenciat.    

En aquest sentit, Arrimadas ha titllat de “broma de mal gust” la candidatura de Jordi Sànchez acordada entre JxCat i ERC. Ha carregat durament contra Torrent, de qui ha dit que s’ha limitat a “llegir el guió que li ha escrit Puigdemont des de Brussel·les”. Ha afirmat que en lloc de servir els set milions de catalans, només en serveix un. “L’única manera que tenen d’allargar el xou és proposant un candidat que ni ells mateixos volen que sigui president”, ha assegurat. No ha volgut donar per fet que se celebri el seu debat d’investidura, tenint en compte la seva situació de presó preventiva.

Arrimadas ha tornat a traslladar la responsabilitat de desbloquejar la situació a Torrent, fent referència a l’informe dels lletrats, malgrat que aquest també indica que els grups parlamentaris poden impulsar un “acte equivalent” a una investidura fallida. Li ha demanat “que deixi de mirar a una altra banda”. S’ha atribuït el pas al costat de Puigdemont, “per la pressió del que va parlar-se al Parlament” dijous passat.

Per altra banda, Arrimadas ha tornat a desmarcar-se de la vaga feminista del 8-M per l’“apel·lació a l’anticapitalisme” que considera que fan els convocants.