La portaveu de Cs, Inés Arrimadas, ha criticat els "pactes de la infàmia" dels socialistes en ajuntaments i governs autonòmics, i ha assegurat que Cs no s'abstindrà per facilitar la investidura del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. "Aquest president que tenim no pot donar lliçons de pactes i no pot exigir que ens abstinguem en una investidura perquè el sempre que pot pacta amb els nacionalistes", ha afirmat.

Arrimadas ha dit que el PSOE ha arribat a cent pactes "amb partits independentistes, separatistes i nacionalistes", i ha posat com a exemple els assolits en ajuntaments de Catalunya, com els de Badalona, Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Abrera i Altafulla.

També ha carregat el PSOE el pacte a Navarra: "Hem vist la infàmia major que ha estat el Parlament de Navarra amb el pacte del Partit Socialista amb els amics de Batasuna". Ha afegit que a Navarra hi havia una "majoria constitucionalista" suficient a la taula i que els socialistes només s'havien d'abstenir.

Investidura

Arrimadas ha remarcat que Cs no s'abstindrà per investir a Sánchez i que es mantindrà "lleial amb Espanya" i amb el que van prometre als seus votants durant la campanya, i augura que el líder socialista acabarà pactant amb "populistes i nacionalistes" per formar govern. "El senyor Sánchez té el govern fet. Algú dubta en aquest país que el senyor Sánchez té el govern ja fet amb els populistes i els nacionalistes? No va veure l'altre dia tot Espanya el que va passar a Navarra?", ha exposat.

Per a la política, aquests pactes "perseguiran la consciència" de Sánchez i són la mostra perquè formacions com Cs no s'abstinguin en la investidura. Ha explicat que Cs farà una oposició diferent de la realitzada per PP i PSOE i que les polítiques favorables per a Espanya, pactes d'Estat i qüestions en la que tots els partits hagin d'estar units tindran el seu "suport indubtable" i impuls.

Els "pactes de la infàmia"

En acabar les declaracions d'Arrimadas, el mateix partit ha començat un fil de Twitter per denunciar tots els municipis i comunitats Autònomes on els socialistes han arribat a pactes amb partits nacionalistes o indepentistes com el PNB, ERC, JxCat, Bildu, Geroa Bai, Podemos o Compromís a diverses comunitats.

Segons el partit unionista, el PSOE i les seves diferents federacions, sempre pacten amb nacionalistes. De fet, Ciutadans denuncia que el PSOE ha preferit pactar amb aquests partits enlloc "d'afavorir el constitucionalisme", o el que és el mateix, donar-los el poder al PP o a ells mateixos, com amb el cas de Navarra. 

A més a més, aquest fil no té en compte que tant el Partit Popular com la formació d'Albert Rivera, han vetat el partit socialista de tots els pactes electorals, epr tant, les opcions de pactar dels socialstes són els partits nacionalistes i Podemos. Alhora, en moltes de les soituacions denunciades, com per exemple el cas de l'Ajuntament de Bilbao, on dels 29 regidors, el PNB en té 14, a un de la majoria absoluta, seguit del PSOE, Bildu, Podemos i el PP, ciutadans no té representació al consistori i el constitucionalisme no sumaria per fer-se amb l'alcaldia.

Aquesta mateixa situació també es dona a molts dels ajuntaments catalans, també denunciats per la formació espanyolista, on el partit d'Albert Rivera no va aconseguir cap alcaldia ni tampoc cap majoria relativa en tot el territori.