Un dels cavalls de batalla de Ciutadans ha estat el de la llengua. La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, fa deu anys que viu a Catalunya. Va arribar al 2006 per qüestions laborals i ara s'hi sent com a casa. Parla català amb molta fluïdesa i amb poc rastre del seu castellà de dicció perfecta.   

Des del 2006, viu a Catalunya. Alguna vegada s’ha sentit personalment discriminada per raons de llengua?

Sóc una persona enamorada de la llengua catalana, quan vaig arribar en vaig fer classes i em vaig treure el nivell C. Sempre he demanat a la gent que em parlés en català. Però hi ha coses que són millorables. No és normal que alguns considerin que Catalunya només té una llengua de veritat i una altra que la gent parla al carrer. També crec que és un error no tenir un sistema educatiu trilingüe. Jo també vull un model com el de l'escola dels fills del senyor Artur Mas, que no té res a veure amb la immersió lingüística i que és un sistema trilingüe. Jo vull que els meus fills estudiïn català i en català, i que la sentin com a llengua pròpia. Però vull el mateix per a l'anglès i el castellà. No vull renunciar a res. A més, és fals que nosaltres vulguem que no s'estudiï en català a les escoles. Però també volem que s'estudiïn assignatures en castellà i en anglès. A mi ningú m'ha convençut que és millor estudiar en una llengua vehicular que en tres. 

És fals que nosaltres volem que no s'estudiï en català. Però també volem que s'estudiïn assignatures en castellà i en anglès

Però vostè ha tingut algun problema amb el català?

Jo no. Sempre he viscut a Barcelona. Però sí que hem rebut queixes de militants i votants a qui han multat per no retolar el seu negoci en català. Cadascú ha de poder retolar en la llengua que vulgui, lliurement. A mi em sembla una vergonya.

Hi ha una llei del Parlament que així ho regula.

Sí, i que és inconstitucional perquè el tribunal va establir que mai es podia posar una llengua per sobre de l'altra a Catalunya. Amb el teu negoci has de poder retolar com vulguis. El mercat ja ho regularà. A mi em sembla bé que un comerç ho retoli tot en català. El que no em sembla bé és que et multin per no fer-ho.