La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, es resigna davant del govern de Pedro Sánchez, i considera que l'unionisme està "desmobilitzat" perquè el president es "ven" als independentistes. Aquesta és la valoració que ha fet Arrimadas en una entrevista per a Europa Press davant dels terribles resultats que auguren les enquestes per a la seva formació. El culpable de la desfeta, segons ella, no és cap altre que el PSOE, perquè "veient que el Govern ens ven i ens ataca, hi ha molta gent sense ganes de participar en les eleccions". La presidenta espera refundar el seu projecte polític en sis mesos i salvar-lo de la irrellevància absoluta, però sembla que de moment la retòrica de la formació continua sent la mateixa, amb contundents atacs a socialistes i nacionalistes per igual.

"Piranyes separatistes"

Inés Arrimadas, està convençuda que el Govern podrà aprovar uns nous Pressupostos per a 2023 si el president Sánchez "troba un altre tros d'Espanya" que "regalar" als independentistes. "És l'únic pla que té Pedro Sánchez, anar buscant trossos d'Espanya per regalar-los-hi al separatisme com qui lliura carn a les piranyes; si troba més trossos d'Espanya, els podrà treure", augura. I és que, des del seu punt de vista, no hi ha cap "esperança" de què al president del Govern "li entri el sentit comú i d'Estat al final de la legislatura" i intenti aprovar els Pressupostos amb altres aliats. En aquest sentit, recorda que Ciutadans ja li "va allargar la mà" en negociacions anteriors, però Sánchez la va rebutjar. "Tot Espanya va veure que va tenir una altra opció per prendre el camí assenyat i va decidir tirar-se als braços de (Arnaldo) Otegi i (Gabriel) Rufià", apunta.

Otegi, "president del club de fans de Sánchez"

Els atacs d'Arrimadas no acaben aquí. Segons el seu parer, Sánchez és "el president somiat pel separatisme". "No m'estranya que li vulguin mantenir a la Moncloa i que Otegi sigui el president d'un club de fans de Sánchez, el que estan aconseguint amb ell no ho havia ni somiat amb cap president anterior", destaca. Arrimadas considera que amb les seves polítiques el president aconsegueix que el nacionalisme estigui "crescut". A Catalunya, denúncia, "campa al seu aire", com demostra, a parer seu, el fet que la Generalitat continuï sense complir la sentència del 25% de les classes en castellà. Aquestes actituds, protesta la líder de Cs, fan que els votants espanyolistes se sentin "desemparats" i "desmobilitzats". "Veient que el Govern ens ven i ens ataca, hi ha molta gent sense ganes de participar en les eleccions", reconeix.

"Si ho tornen a fer nosaltres també"

"Però el que sí que li puc dir és que el votant constitucionalista no ha desaparegut, s'ha desmobilitzat, però no ha desaparegut", argumenta, advertint que si els independentistes reactiven el procés, aquesta part dels catalans sortirà de casa i reaccionarà. En aquest punt, reivindica la victòria de Ciutadans a les urnes el desembre d'aquell any i la manifestació espanyolista convocada a Barcelona. "Per això és tan important recordar la victòria de 2017, perquè es va demostrar que si ho tornen a fer nosaltres també ho tornarem a fer," sentència. "Si ho tornen a fer --rebla-- nosaltres tornarem a sortir a les urnes i als carrers. Allò va servir per reconèixer que no estàvem sols, que no estàvem bojos."