Nou episodi d'agressions per part dels autonomenats Grupos de Liberación que es dediquen a retirar llaços grocs i qualsevol simbologia relacionada amb la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats o bé la independència. Aquest cop ha passat a Vilafranca del Penedès, on aquesta matinada un grup d'encaputxats ha rastrejat la ciutat per treure tots els símbols contra la repressió.

Davant la capella de Sant Joan de la localitat hi ha hagut un enfrontament entre els espanyolistes i un grup de ciutadans que els gravaven, segons explica el portal informatiu del Penedès La Fura.

Una d'aquestes persones ha intentat prendre'ls un pal llarg amb una fulla de ganivet a la punta, que fan servir per tallar pancartes, i els unionistes els han agredit fins que ha arribat la policia i els ha identificat.

Com a resposta, el CDR de Vilafranca del Penedès ha organitzat una concentració de rebuig i contra la "impunitat feixista". La cita és a les 19 h a la plaça de la Vila.

Crema de cotxes i contenidors

Paral·lelament, diversos vehicles i contenidors s'han cremat aquesta matinada a la zona oest de Vilafranca del Penedès. Els bombers de la Generalitat han fet nou serveis per incendis urbans entre les dues i les quatre de la matinada a nou carrers de la ciutat, tots a la zona oest. Quatre vehicles s'han cremat del tot mentre que tres només parcialment, segons han confirmat els bombers. 

En un principi es pensava que l'agressió tenia a veure amb la crema de vehicles, però s'ha confirmat que es tractava de fets aïllats.