El nou arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha volgut fixar la seva posició sobre els presos polítics arran de la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre del 2017 assenyalant que "és un drama que polítics pacífics siguin a la presó”.

En una entrevista publicada al El Punt Avui, Planellas s’ha mostrat partidari del “perdó, davant el fet real que és que uns pensen radicalment una cosa i els altres radicalment una altra”. “Altrament no podrem tirar endavant”, ha afegit, perquè al seu parer cal anar més enllà del fet de si se’ls ha d’indultar o no: “hauríem de saber-nos perdonar, tots, els uns i els altres”, assenyalant que “també de l’altre costat hi ha gent que s’ha sentit molt ferida”. “Si fa falta ho demanaré de genolls: perdonem-nos”, ha assenyalat. En un to conciliador, Planellas ha afegit que ell també s’inclou en aquesta situació: “si he ofès algú li demano perdó”.

Així mateix, l’arquebisbe ha assenyalat que “és millor que a l’hora d’escollir un bisbe hagi de ser del lloc, del territori” i s’ha mostrat favorable a la unió de les diòcesis catalanes.