La presidenta del Govern de les Balears, Francina Armengol, ha criticat el discurs que va pronunciar la diputada d'ERC al Congrés, Montse Bassa, en la sessió d'investidura. Ha destacat que no li va agradar gens, i ha demanat a ERC que assumeixi "el paper que li toca".

"Vaig entendre el seu dolor personal, ho entenc, hi empatitzo, és un dolor terrible, però no era la veu necessària per a ERC", ha dit la presidenta balear en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, sobre la intervenció de la germana de l'exconsellera Dolors Bassa, empresonada.

Armengol ha valorat positivament el nou govern de l'Estat, que ha assegurat que obre una etapa on seran necessàries l'empatia, la capacitat de diàleg, l'esperança i la il·lusió, i ha dit que s'ha fet un esforç per "posar els interessos de la gent per sobre de l'interès de partit".

La socialista ha asseverat que amb el govern espanyol de coalició hi haurà polítiques valentes per abordar qüestions com la precarietat laboral, i ha avisat que també existiran alguns desacords: "La discrepància és saludable en democràcia. Hi haurà discrepàncies i no passa res".