Josep Maria Argimon, Xavier Trias o una altra opció sorpresa. Queden encara deu mesos per a les eleccions municipals. Això, però, no és cap impediment perquè es parli de noms de cara als candidats per liderar les llistes dels partits. És el cas de Junts per Catalunya que encara no ha fet oficial la persona que encapçalarà la llista a l'alcaldia de Barcelona. El conseller de Salut ha parlat aquest migdia sobre l'opció que l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, lideri la llista de JxCat a les pròximes eleccions a la capital catalana. Argimon ha qualificat de "benvinguda aquesta opció" en relació amb la possible candidatura de Trias com a alcaldable, assenyalant l'exbatlle com un "home seriós".

En declaracions als periodistes després de visitar les obres d'enderrocament per a la construcció del futur Hospital del Mar, el conseller de Salut ha definit Trias com un "gran alcalde" i un "home sòlid". Aquestes són les reaccions del titular de Salut, després que l'exbatlle no hagi rebutjat l'opció de ser l'alcaldable de Junts per Catalunya. Precisament, la setmana passada Argimon mantenia el misteri sobre la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona. En les declaracions d'aleshores, el conseller va dir que faria el que digués Trias, agregant que "ningú del partit" li ho ha proposat. Argimon ha explicat que amb Trias hi tenen "molt bona relació" i parlen sovint perquè, a més, és el president del Consell d'Administració de l'Institut Català de la Salut (ICS).

El possible retorn de Xavier Trias

Després de ser l'alcalde de Barcelona entre 2011 i 2015, Xavier Trias no ha tancat la porta aquest matí quan se li ha preguntat si valora presentar-se de nou a l'alcaldia de Barcelona. No ho ha assegurat rotundament, però sí que ha conclòs: "Jo no em presento per perdre, si em presento vol dir que les coses han d'anar d'una manera determinada". En una entrevista a El Món a RAC1, l'exalcalde ha recalcat que per fer la passa endavant de presentar-se, primer és necessari tenir "ordre a Junts".  Ha afegit que serà "al setembre" quan tocarà parlar d'això "de forma tranquil·la". El segon Congrés Nacional de Junts, que tindrà lloc aquest cap de setmana, serà un "bon moment" per parlar d'aquestes qüestions i, sobretot, "prendre decisions", ha declarat Trias, que ha remarcat que no està disposat a "segons quines picabaralles".

Els informes de la policia patriòtica

Concretament, Xavier Trias és una de les personalitats polítiques que s'ha vist esquitxada pels informes falsos que va realitzar l'anomenada policia patriòtica. Els dictàmens il·legítims es van cometre just abans de les eleccions municipals del 2015 que, justament, van fer perdre els comicis a Trias, després de quedar relegat a la segona força per sota de la llista de Barcelona en Comú. Els nous àudios de l'excomissari José Manuel Villarejo i Fernando Andreu, aleshores jutge a l'Audiència Nacional, esmenten com han "venut la burra de Trias" a El Mundo. En l'entrevista, ha dit que es reunirà amb els seus advocats per estudiar si hi presenten alguna denúncia. Tot i això, tenint en compte que la justícia va arxivar les seves denúncies contra el diari El Mundo i contra el Ministeri de l'Interior, Trias reconeix que gastar-se diners "per no arribar enlloc" li crea una "gran frustració".