El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, manté el misteri sobre la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona. Preguntat per aquesta la incògnita al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, el conseller ha assegurat aquest divendres que "si una cosa ha d'arribar, ja arribarà...ja en tinc prou amb el que tinc", tot i que ha afirmat que, en el cas que arribés aquesta possibilitat, ho consultaria amb l'exalcalde convergent Xavier Trias, que estava assegut a la taula de davant: "Faré el que digui Trias". Argimon ha indicat que els rumors sobre la seva candidatura "van començar amb una informació periodística fa moltes setmanes" però que ningú del seu entorn li ha animat a presentar-se o a no fer-ho. Les preguntes han estat l'endemà que el conseller afirmes en unes declaracions a TV3 que no era el moment de parlar sobre el tema, però no va descartar categòricament la possibilitat de presentar-se. 

 

El conseller s'ha mantingut en aquesta actitud de "ni sí ni no" per tal de "no alimentar rumors", i ha insistit que, en el cas que hagi de prendre decisions sobre aquest assumpte, "sempre preguntaré a Xavier Trias què és el que haig de fer". La sobtada retirada d'Elsa Artadi de la política activa ha deixat JxCat sense candidat a l'alcaldia de Barcelona per a les eleccions municipals del 2023, una plaça que quedarà coberta pròximament a través d'un procés d'eleccions primàries. Encara que les primàries no s'han convocat oficialment i cap candidat ha fet un pas endavant públicament, un dels dirigents de Junts que estudia l'opció de presentar-se és el diputat al Parlament Jaume Alonso-Cuevillas, considerat afí a la presidenta del partit, Laura Borràs. Entre els assistents al Fòrum hi havia els consellers de JxCat, Gemma Geis i Jaume Giró, així l'exsecretari general, Jordi Sànchez, el vicepresident i portaveu de la formació, Josep Rius, o el president del Port de Barcelona, Damià Calvet. 

El potencial de Barcelona

Davant les contínues informacions sobre robatoris o brutícia que estan perjudicant la imatge de Barcelona darrerament, Argimon ha afirmat que, com a metge, no creu que Barcelona estigui "malalta" sinó que afronta qüestions més complexes i l'ha titllat de ciutat que té molt potencial. En una entrevista aquest dijous a TV3 va remarcar la seva passió per la capital catalana. "Soc de Barcelona, visc a Barcelona i m'agrada viure a Barcelona", i afegia que entre els seus companys es bromeja que a l'agost a la ciutat només hi ha turistes i ell mateix. Malgrat l'afabilitat en les seves respostes, va voler tancar el tema afirmant: "No crec que sigui el moment de parlar d'això". 

La vacant d'Artadi com a regidora l'està ocupant Joan Rodríguez i Portell coordinador de la Federació de Barcelona de Junts per Catalunya. Aquesta posició encara és una incògnita a la formació per a les municipals de 2023. Altres formacions, en canvi, ja tenen preparats els seus candidats, és el cas de Barcelona en Comú, amb Ada Colau, o Esquerra Republicana de Catalunya, amb Ernest Maragall. Si no hi ha canvis significatius, els socialistes seguirien confiant la candidatura a Jaume Collboni.